fbpx

2016 was een heel belangrijk jaar voor mezelf.
Vroeger zou ik nooit geloofd hebben dat eens je de 40 gepasseerd bent, nog zo veel kan veranderen. Mijn persoonlijke ontwikkeling kreeg in 2016 zowaar een boost. Tijd dus om iedereen die hier aan meegewerkt heeft, even te bedanken.

In januari startte ik een volledig jaar mentoring bij Marieke Zwartscholten. Zij leerde me om me nog beter te concentreren op de journalistieke fotostijl, maar pushte me ook om mijn website te vernieuwen, mijn logo te veranderen en na te denken over alle stappen die je als huwelijksfotograaf samen met je klanten zet. Marieke, bedankt voor al je geduld met mij, je bent fantastisch!!
Sergio, die ik aanschouw als mijn beste vriend en waar ik zoveel gemeen mee heb, was in 2015 mijn mentor. In 2016 gingen we samen 2 keer op reis. De eerste keer naar Porto, de 2de keer ontmoetten we elkaar in San Francisco. Telkens we elkaar zien, inspireren en stimuleren we elkaar om beter te worden in wat we doen, elk vanuit onze persoonlijke krachten. Sergio heeft me gemotiveerd nog verder te durven gaan en me doen inzien dat ik van mijn koppels moet houden om een fantastische reportage te maken. Sergio & Kelly, jullie zijn schatjes!!
Op aanraden van Marieke volgende ik de Beloved workshop bij Heleen Klop. Ik leerde de echte momenten tussen een koppel aan te voelen en hoe je deze kan triggeren. Een fantastische meerwaarde die ik tijdens elke locatieshoot voortaan gebruik.
Dat nabewerkingen van je foto’s belangrijk is, wist ik al langer, maar dankzij Hanneke Meier weet ik nu nog veel beter hoe je je beeld optimaliseert. Hanneke, dikke duim voor jou!!
Tijdens mijn jaarlijkse skivakantie met Toon Grobet, de beste architectuurfotograaf van Europa (en ver daarbuiten, als je’t mij vraagt), leerde ik op mistige dagen en koude avonden in Oostenrijk Photoshop beter onder de knie te krijgen om mijn postproductie te optimaliseren. Aan de hotelbar bij een Radler 🙂 spraken we ook af om samen de Sprekersacademie te volgen.
Peter Perceval & Ann Nelissen zijn de bedenkers en coachen van de Sprekersacademie. Een enorm intensieve cursus die je niet alleen leert hoe je een verhaal opbouwt, het vervolgens schrijft om het uiteindelijk ook  daadwerkelijk te brengen, maar je ook even doet stilstaan bij jezelf.

Dat brengt me dan ook bij Charlotte De Mey van Ziezo! Charlotte werd mijn mental coach. Zij maakte me vooral rustiger in 2016. Fantastisch hoe zij door alles Posi-Tief te benaderen, je een andere visie kan geven.

En de belangrijkste persoon die ik wil bedanken is toch wel mijn vrouw, Rebecca Defreyne. Zij gaf me de kans en tijd om mezelf in 2016 verder te ontplooien, was mijn meest kritische coach en maakte de eindbeslissing welke beelden de eindmeet al dan niet haalden. Ze geeft me ongezouten haar mening waarom bepaalde beelden sprekend zijn of niet goed genoeg waren. Ze herschreef ook elke blog en was een luisterend oor als ik mezelf nog maar es in twijfel trok. Zonder haar was de verandering die ik in 2016 doormaakte nooit zo goed geweest.

Maar de allerbelangrijkste personen waren al de huwelijkskoppels van wie ik hun reportage mocht bezorgen: zonder hun onvoorwaardelijke vertrouwen zou ik hun dag nooit mogen beleefd hebben zoals een klein kind in een grote speeltuin.

Bedankt iedereen dat 2016 mede door jullie zo fantastisch werd, ik beloof aan alle koppels die in 2017 mij gekozen hebben als huwelijksfotograaf, ik ook hun dag zo zal vastleggen dat zij hun herinneringen heel snel kunnen herbeleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download Inspirazine

Yes! Je hebt interesse in onze Inspirazine en dat vinden wij top. Vul snel het formulier in zodat we je de downloadlink kunnen doormailen. Hopelijk inspireer ik jullie hiermee om jullie huwelijksdag tot een onvergetelijk iets op te bouwen!

Wil jij ook trouwen zonder stress?

Tips & Tricks voor jullie trouwdag:

6 ultieme huwelijksdilemma’s opgelost, in één handige gids!