fbpx

huwelijksfotograaf-aalst_01huwelijksfotograaf-aalst_12huwelijksfotograaf-aalst_11huwelijksfotograaf-aalst_10huwelijksfotograaf-aalst_09huwelijksfotograaf-aalst_08huwelijksfotograaf-aalst_07huwelijksfotograaf-aalst_06huwelijksfotograaf-aalst_05huwelijksfotograaf-aalst_04huwelijksfotograaf-aalst_03huwelijksfotograaf-aalst_02

Huwelijksfotograaf Aalst voor traditioneel Roemeens huwelijk

In Roemenië wordt er niet uitgeslapen op zondag!

Laura & Nils hadden een afspraak bij me geboekt om eerst wat vrijblijvende informatie te krijgen. Nils wou namelijk heel zeker zijn dat hij de juiste huwelijksfotograaf Aalst uitkoos, voor hij zou boeken.

“Je ziet dat toch zitten hé? Wij trouwen namelijk op een zondag.”

Natuurlijk Nils, geen probleem. Integendeel zelfs!

Zo’n bijzonder huwelijk wilde ik echt wel eens meemaken. Nils & Laura zouden immers trouwen in de Roemeens-Orthodoxe kerk in Aalst en wel tijdens de normale zondagsdienst. Helemaal volgens Laura’s culturele tradities. Ik was al wel eens huwelijksfotograaf Aalst geweest, maar nog niet voor een Roemeens-Orthodoxe viering. Ik was dus nieuwsgierig en enthousiast en dat gold ook voor Nils, want die besloot meteen om me te boeken voor hun orthodox huwelijk.

Ook de politie was vroeg uit de veren

De zondagsdienst in de Roemeens-Orthodoxe kerk start stipt om 09:45 . Ik werd voordien nog eerst bij Nils thuis verwacht om zijn opsmuk te fotograferen om daarna met heel de familie richting Laura en vervolgens nog naar Aalst te rijden. Als ik zo even terug telde, moest deze huwelijksfotograaf Aalst wel héél vroeg in Stekene vertrekken om op tijd ter plaatse te geraken. Met een goed gevulde thermos koffie stapte ik vol goede moed bij het eerste ochtendgloren in de wagen.

Ik was net aan mijn laatste slok toe toen ik in centrum Gent voor het rode licht stond en opmerkte dat de politiecombi naast me mijn wagentje nauwlettend in het oog hield. Tja, wat doe je dan? Een beleefde scholbeweging maken met de koffiebeker en vriendelijk glimlachen, leek mij de juiste keuze. Ik denk dat de heren politieagenten meteen door hadden dat ik nog niet goed wakker was en de koffie erg nodig had, want ze hielden me niet tegen om te blazen. Oef, daar had deze huwelijksfotograaf Aalst echt geen tijd meer voor gehad hoor.

Toen ik bij Nils toekwam, was die al ver klaar. Ook hij was blijkbaar vroeg uit de veren en moest enkel nog zijn hemd aantrekken. Niet veel later konden we vertrekken naar een hotel vlakbij waar Laura, haar moeder, grootmoeder en getuigen met zich hadden klaargemaakt. Het koppel ontmoetten elkaar in de lobby en vertrokken samen naar Aalst om tijdig in de kerk te geraken.

Zo verloopt een Roemeens-Orthodoxe huwelijksceremonie

Bij de orthodoxen vindt de huwelijksplechtigheid eerst plaats. Na het uitwisselen van de ringen, worden er ook kroontjes opgezet en pas daarna begint aansluitend de normale zondagsdienst. Alles samen neemt dat maar liefst 2,5 u in beslag!

Het was een voortdurend komen en gaan van verschillende mensen en geheel volgens de traditie trakteerden de mama’s van bruid & bruidegom alle aanwezigen (ook de gewone kerkgangers) op pralines. De zijkanten van de kerk stonden boordevol lekkers. Dat smaakte!

De ronde van Vlaanderen voor deze huwelijksfotograaf Aalst

We hadden al heel wat tussenstops afgewerkt en Vlaamse steden gezien en nu moesten we enkel nog in Horebeke geraken voor het feest. ’t Verstand van Leven zou onze eindbestemming worden, een mooi gerenoveerde hoeve waar deze huwelijksfotograaf Aalst voor de allereerste keer een Roemeens huwelijk zou meemaken. Ik was razend benieuwd!

Party animals zijn het!

Als je 1 ding moet/wil weten over Roemeense huwelijken, dan is het dat Roemenen stevig kunnen feesten! Het feest verloopt trouwens ook heel anders dan bij ons.

Bij hen is er ook eerst aperitief en daarna gaat iedereen aan tafel voor een voorgerechtje. Bij Nils & Laura was dat een heerlijke schotel met diverse charcuterie en kazen en daarmee had ik eigenlijk al ruim voldoende. Ik wist natuurlijk niet dat er nog héél veel gangen zouden volgen. Meteen na het voorgerecht volgde de openingsdans en daarna het 2e voorgerecht. Ook dat gerecht moet even zakken natuurlijk, dus gingen ze weer de dansvloer op en dat proces van eten en dansen ging zo nog wel even door.

Tussen de gangen door ontsnapte deze huwelijksfotograaf Aalst eventjes met het bruidspaar voor de locatieshoot. We kwamen net op tijd terug binnen voor enkele spelletjes, volksdansen en nog meer eten en dansen. Ik heb me echt de ogen uitgekeken en zal voor eeuwig onthouden dat Roemenen echte partybeesten zijn.

Laura & Nils: Bedankt dat ik deel mocht uitmaken van jullie bijzondere dag. Ik wens jullie een toekomst vol liefde, lekker eten en muziek toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download Inspirazine

Yes! Je hebt interesse in onze Inspirazine en dat vinden wij top. Vul snel het formulier in zodat we je de downloadlink kunnen doormailen. Hopelijk inspireer ik jullie hiermee om jullie huwelijksdag tot een onvergetelijk iets op te bouwen!

Wil jij ook trouwen zonder stress?

Tips & Tricks voor jullie trouwdag:

6 ultieme huwelijksdilemma’s opgelost, in één handige gids!