fbpx

trash the dresstrash the dresstrash the dresstrash the dress

En toen zei ik “Wat denk je van Trash the dress?”

Vreemde titel denk je? Klopt, maar het huwelijk van Sarah & Tom was ook alles behalve klassiek te noemen… Het eindigde effectief met een te gek Trash the dress moment, en laat ons wel wezen, het was een prachtig trouwkleed! Maar laat ons beginnen bij het begin en dan ontdek je hoe ik in godsnaam een bruid zo ver krijg om haar weddingdress te trashen…

Trouwen op een donderdag???

Sarah wist maar al te goed waar ze haar trouwfeest wou laten doorgaan. Domein Meersdael in Moerbeke-Waas en nergens anders! Een heel begrijpelijke keuze, want dit domein en haar feesttest zijn ronduit betoverend. Als je een toplocatie in gedachten hebt, dan moet je natuurlijk wel flexibel zijn. Bij Domein Meersdael wordt er aan de lopende band getrouwd, dus als je er in het weekend wil trouwen, dan kan het zijn dat je enkele jaren moet wachten tot de zaal weer vrij is. Dat bleek geen optie, want Sarah stond te popelen om met Tom te trouwen! Het trouwfeest zou dus op donderdag 14 augustus doorgaan. Niet alleen voor de huwelijkslocatie te reserveren, maar ook om deze huwelijksfotograaf te boeken, heb je op een donderdag net iets meer kans en ook de keuze van haar huwelijksfotograaf stond niet ter discussie. Ik ken Tom & Sarah maar al te goed, vrienden van vrienden zeg maar en alleen ik, en niemand anders, mocht haar trouwfoto’s maken! Bon, ik schreef dus 14/08 in mijn agenda en merkte dat er nu ook weekends bestaan waarin je maar liefst 4 huwelijken kan fotograferen.

As long as there’s coffee, there’s hope

Zoals gebruikelijk werd ik verwacht bij de bruid thuis. Terwijl Sarah en haar 2 (!) getuigen zich lieten opmaken, zou ik al enkele sfeerfoto’s maken. Gelukkig zijn de dames een trouwe fan van deze blog, want nog voor ik mijn grote teen goed en wel over de dorpel had gestoken, stond mijn tasje koffie al klaar. Thank you ladies! De sfeer zat er meteen goed in. Koffie en champagne (Chateau Lafond is trouwens een échte aanrader!) vloeiden rijkelijk en de mama van de bruid was ruimschoots voorzien als het op hapjes en broodjes aankwam. Honger zou hier niet geleden worden!

Iedereen was er, behalve de Vette

Hoewel er gelachen en gegiecheld werd tijdens de opmaak, toen ceremoniemeester van dienst, Butler Leen Vandaele, sms’te dat de heren en de bruidegom in aantocht waren, werd Sarah héél stil. Ik ken Sarah als een echte flapuit, maar zo had ik haar nog nooit gezien. De zenuwen sloegen duidelijk toe… En dan stond hij daar, Tom in vol ornaat met een smile tot achter zijn oren om zijn prachtige bruid op te pikken. Hij kwam aangereden met de oude Volvo van papa Marcel. Die was voor de gelegenheid van het schap gehaald en volledig gerestaureerd door broerlief Steve net voor deze ene belangrijke rit. Beide papa’s blijken trouwens gek op auto’s. Sarahs vader heeft een prachtige rode Corvette die hij helemaal had opgeblonken om naast de Volvo te schitteren. Tot en met het witten van de lettertjes op de autobanden, aan alles was gedacht en de Vette had er nog nooit zo stralend uitgezien. De Corvette komt slechts zelden buiten, alleen op hoogdagen zoals deze en zeker niet als het regent. Deze parel van een wagen is blijkbaar alles behalve baanvast op een nat wegdek en enkel echte durfals durven er in de regen mee te paraderen. Je raadt het al? Ja hoor, regen, regen en nog eens regen! De buienradar werd om de 5 minuten gecheckt en papa Alfons keek bedrukter naarmate de minuten vorderen. Maar als hij moet kiezen tussen de Vette en de veiligheid van zijn dochter, dan is de keuze snel gemaakt. De Vette bleef thuis. Gelukkig is de Volvo wél baanvast. Die zou de stoet van prachtige oldtimer Buicks voorrijden naar het gemeentehuis in Lebbeke voor de burgerlijke ceremonie. En dat waren er wat. Sarah en Tom hadden een suite van maar liefst 16 personen en voor elk koppel was een Buick voorzien. Laat ons zeggen dat Lebbeke geweten heeft dat er die donderdag getrouwd werd. Onder luid getoeter reden ze 1 voor 1 het marktplein op en dat trok heel wat kijklustigen. We komen er hoor, bij het Trash the dress moment, nog even verder lezen….

Geen kerkelijke dienst, maar een ceremonie met Rent-a-Priest

Sarah & Tom hadden voor een persoonlijke dienst gekozen en dat was eraan te zien. Een resem voorlezers en pakkende live muziek door Eric van The Montrol Kid die sommige nummers zelfs speciaal voor zijn favoriete koppel had herschreven…. Er werd aan de lopende band gesnotterd. Na de dienst zou duidelijk worden waarom Sarah enkel in Domein Meersdael wou trouwen. De hapjes bleven komen en deze fotograaf heeft er heel wat geproefd en goed bevonden! Alleen jammer dat het nog steeds regende en dus de dienst niet buiten had kunnen doorgaan en ook de receptie in de tent moest plaatsvinden. Wat had ik graag in het gras gespeeld en daar wat foto’s genomen, maar goed, er zitten toch enkele bijzondere plaatjes in deze huwelijksreportage. We zijn er bijna, bij de Trash the dress. Nog even volhouden…

Flitsers overal

Tijdens het avondfeest kon je mij zien duiken, springen, strekken en allerlei vreemde poses aannemen. Gelukkig kenden de meeste gasten mij intussen al en vond niemand dat een vreemde zaak. Ik was echter gewoon flitsers aan het verstoppen in de lusters, in de bloemstukjes, overal eigenlijk! Ik kon naar hartenlust testen en spelen met licht! Na de openingsdans was het tijd om te vertrekken. Ik moest er weer vroeg uit de volgende dag, want er stonden nog 3 huwelijken op de planning dit weekend.

Nu komt het Trash the dress verhaal!

Voor het huwelijk hadden Tom & Sarah al een loveshoot bij me geboekt om aan de Zeeuwse kust foto’s te nemen voor hun gepersonaliseerde huwelijksaankondigingen. Huisgenoten Tarzan & Kendra mochten zeker niet op de foto’s ontbreken en dus ben ik een hele dag afgelebberd en besprongen. Ik spreek intussen ook vloeiend hondentaal om woefjes in de juiste positie te krijgen voor de foto! Ook het gastenboek zou hoogst persoonlijk worden. Geen standaard schrijf-maar-in-het-boekje voor dit bijzondere koppel, maar wel postkaartjes waarop de gasten hun beste wensen en tips voor een geslaagd huwelijk konden noteren. Maar huwelijksfoto’s nemen op de grote dag, daar was geen tijd voor. Ah nee, een suite van 16 personen en zo’n 120 gasten laat je niet wachten! De échte trouwfoto’s zouden dus op later tijdstip genomen worden daar waar het begon, aan de Zeeuwse kust. En toen gebeurde het… Ik keek naar Sarah in haar prachtige, dure, kant-met-pareltjes wedding dress en sprak de woorden die niemand van een huwelijksfotograaf verwacht:

Sarah, ik heb een gek idee voor een dé max foto… Wat denk je van Trash the dress?

En toen gebeurde wat je enkel van een bruid als Sarah kan verwachten: ze sprong met kleed en al het ruime sop in! Prachtige foto’s uiteraard, maar ook een moment dat ik persoonlijk NOOIT zal vergeten. En hoe het afgelopen is met de jurk? Bij Cermo verkopen ze duidelijk topkwaliteit! Even naar de droogkuis en  Sarahs jurk is weer als nieuw. Je weet het hé, als je te gekke fotograaf begint te grijnzen, mag je je aan een trash the dress of gelijkaardige te-zot-voor-woorden instructie verwachten! Tom & Sarah, het was een plezier om voor een te gek bruidskoppel als jullie te mogen werken. Ik wens jullie een prachtige toekomst toe en veel zwemplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download Inspirazine

Yes! Je hebt interesse in onze Inspirazine en dat vinden wij top. Vul snel het formulier in zodat we je de downloadlink kunnen doormailen. Hopelijk inspireer ik jullie hiermee om jullie huwelijksdag tot een onvergetelijk iets op te bouwen!

Wil jij ook trouwen zonder stress?

Tips & Tricks voor jullie trouwdag:

6 ultieme huwelijksdilemma’s opgelost, in één handige gids!