fbpx

De zoektocht naar dé Wedding Destination Photographer voor hun huwelijk in Spanje was snel afgelopen. Maïté & Jean-Loup waren immers al wettelijk getrouwd in België. Ook toen was ik hun huwelijksfotograaf. Zij waren blij verrast toen de eerste foto’s online verschenen. De vraag werd me dan ook snel gesteld of ik hun Wedding Destination Photographer wou zijn voor hun ceremonieel huwelijk in Spanje. Graag opnieuw vol échte momenten!! Geniet mee van de foto’s en bevestig dat zij de juiste keuze maakten.

huwelijksfotograafdestination weddingwedding photographerwedding photographerbride photographermarriage photohuwelijksfotograafhuwelijksfotograafwedding picturephoto weddingwedding destination photographerwedding destination photographer

From Stekene to Moraira, het begin van de Wedding Destination Photographer experience

’s Middags zou ik worden opgehaald om samen met een aantal goede vrienden naar Schiphol te rijden. In de luchthaven aangekomen waren er al een aantal andere gasten en kregen we ons vliegticket richting Valencia. Quasi één derde van het vliegtuig was voorbehouden voor de gelukkigen die aanwezig mochten zijn op het huwelijksfeest van Maïté & Jean-Loup, wel maar één Wedding Destination Photographer :-).
Meteen na de landing konden we met zijn allen de bus op om een dik uur later verwelkomd te worden door de lovebirds in Hotel Moraira. Ik zocht snel mijn kamer even op om me te verfrissen want ik mocht meteen aan de slag: iedereen werd verwend op een heerlijk diner. Nadien was het aftellen tot 0u, want er zou niet alleen getrouwd worden die dag, Jean-Loup vierde ook zijn verjaardag. Een uitbundig verjaardagslied en enkele drankjes later, vertrok iedereen naar Dromenland: de volgende dag zou opnieuw druk en spannend worden.

D-Day: 1 april: geen mopje

’s Ochtends in alle vroegte genoot ik van een stevig ontbijt, het beloofde een lange dag te worden. Terwijl de genodigden druppelsgewijs de ontbijtruimte binnen kwamen, maakte ik alvast de nodige sfeerfoto’s. Iets later werd ik dan opgehaald, bestemming de prachtig Spaanse villa waar Maïté van haar getting ready mocht genieten. Nooit zal ik vergeten dat toen ze de trap afging haar nog even omdraaide en ze zei: “Mijn papa zal zijn emoties niet tonen.” Er kon me dan ook niets mooier overkomen dan dat hij dat heel zichtbaar wel deed. Zo mooi!!
Met de taxi kwamen we dan iets later dan voorzien aan aan de kathedraal van Benissa. De gasten waren uiteraard ondertussen ook gearriveerd, Jean-Loup inclusief. Vol trots bracht papa, Maïté naar het altaar, waar Jean-Loup keurde en zag dat het goed was. De ceremonie werd voorgegaan door een Vlaamse priester, werkzaam in Argentinië. Veel van zijn collega’s hier kunnen nog veel van hem leren, wat een leuke man!

Korte locatieshoot

Dat Jean-Loup niet zo van locatiefoto’s houdt, wist ik al. Uiteraard hou ik hier sowieso rekening mee, en op deze dubbele feestdag wou ik met de jarige extra rekening houden. We maakten vlakbij de kerk enkele foto’s, en ik wilde toch nog eventjes een tussenstop maken op een plaats met fantastisch uitzicht op de baai, en reden dan richting hotel, waar ondertussen alle gasten netjes door de bus waren terug gebracht.

Feestje rond het zwembad

Met een liveband, verse serranoham, heerlijke hapjes en vooral verfrissende drank, werd de receptie alvast goed ingezet. Tussentijds werd Lou, hun jongste zoon ook gedoopt. Ook hier weer 10/10 voor de priester. Bij valavond werd dan iedereen begeleid naar de prachtig aangeklede feestzaal van het hotel. Voor de gelegenheid waren grote prints van hun burgerlijk huwelijk opgehangen. Dat was eventjes spannend geweest om rond te krijgen -met stress voor mij en het koppel, maar het oogde uiteindelijk super!

Gewoon blijven feesten

Nadat iedereen plaats genomen had in de feestzaal, deden Maïté, Jean-Loup en hun 5 kids hun bruisende intrede. Het werd meteen duidelijk dat het een knaller zou worden. Iedereen werd culinair verwend, tussendoor deden getuigen en beste vrienden nog enkele leuke speeches en gaven het koppel enkele lastige vragen te beantwoorden. Na de taart werden we dan allemaal verwacht in nog een andere zaal, waar na de openingsdans het feestje tot in de vroege uurtjes duurde.

Daags nadien ontwaakte iedereen op zijn manier, de ene al iets frisser dan de andere. In de wedding bag die zo leuk opgevat was, kon je een aspirine tegen de hoofdpijn vinden. Mijn hoofd draaide echter dezelfde nacht nog door, niet vanwege de alcohol. Na een uurtje slapen schoot ik plots wakker, zwetend in bed (hoewel er airco was). Had ik tijdens de fotografie wel scherpgesteld? Had ik telkens de belichting aangepast? Heb ik op de cadrage gelet, enz. Warm en koud tegelijk. Vlug de beelden overlopen en met een gerust hart kon ik verder slapen.
Thuisgekomen besprak ik mijn nachtelijke angsten met mijn mentor. De foto’s zijn zo vol gevoel, belichtingen en alle andere technische vaardigheden zijn een automatisme geworden.
Maïté & Jean-Loup, bedankt dat ik in Spanje jullie Destination Wedding Photographer mocht zijn. Jullie zijn een fantastisch stel en gezin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download Inspirazine

Yes! Je hebt interesse in onze Inspirazine en dat vinden wij top. Vul snel het formulier in zodat we je de downloadlink kunnen doormailen. Hopelijk inspireer ik jullie hiermee om jullie huwelijksdag tot een onvergetelijk iets op te bouwen!

Wil jij ook trouwen zonder stress?

Tips & Tricks voor jullie trouwdag:

6 ultieme huwelijksdilemma’s opgelost, in één handige gids!